nov 172013
 

Alternativ behandling – Vi kender begrebet som dækker alt fra zoneterapi til healing og akupunktur. På internettet og i lokalsprøjten ser vi hele tiden at alverdens alternative behandlingsformer med stor succes kan anvendes til behandling af et hav af uhensigtsmæssige tilstande og problemer i krop og psyke. Flere og flere menneske bruger da også en eller flere af disse behandlingsformer enten i stedet for eller som supplement til det etablerede sundhedsvæsen. Den vestlige, eller konventionel medicin er for mange menneske ikke altid det første valg ved behandling af sygdom og slet ikke hvis vi taler om terapier der anvendes for at øge den generelle trivsel, sundhed og livskvalitet. Se fx her hvis du er på jagt efter alternativ behandling i København!

Sundhed og velvære er jo et relativt begreb som vi alle har en individuel holdning til. Det er derfor også helt individuelt hvornår eller om vi vælger at gå til lægen eller konsultere en reikihealer, en zonterapeut eller en akupuntør. Det er selvfølgelig også vigtigt om det handler om nedsat sædkvalitet, stress og søvnproblemer eller noget helt femte. Reiki healing er fx noget man kunne finde på i flere forskellige situationer hvorimod smertebehandling med energiterapi naturligt nok henvender sigt til folk med smerter.

Et er dog både sikkert og vidst. interessen for og brug af naturlig medicin og alternativ behandling er vokset betydeligt i de seneste par årtier. Ifølge flere omfattende undersøgelser om brugen af komplementære sundhedsfremmende behandlingsformer er det påvist at både voksne og børn i hørere og hørere grad tyr til andre metoder end dem som man kan få foreslået af sin praktiserende læge.

Ved siden af zoneterapi og akupunktur som efterhånden er så accepterede behandlingsformer at men faktisk kan finde almindelige læger der tilbyder det er hele bølgen af massageterapi og meditationsteknikker som fx mindfulness meditation eller transcendental meditation, I det hele taget taler vi om en meget spraglet vifte af østlige og vestlige tilgange til sundhed og velvære der kommer til udtryk i et ligeså mangfoldigt udvalg af teknikker der omfatter alt fra Feldenkrais metoden, Alexander teknik, hypnose og psykoterapi til alverdens afslapningsteknikker som åndedrætsøvelser, yoga og jeg skal komme efter dig.

Sorry, the comment form is closed at this time.