dec 112013
 
araknofobi-kan-overvindes

Fobier og angst

Næsten alle har en irrationel frygt eller to. Fx er der nogen som er bange for mus, edderkopper eller den årlige tandlægeundersøgelse. For de fleste mennesker er disse former for frygt eller fobier et mindre problem som de kan håndtere uden at det har alvorlige konsekvenser for deres liv i øvrigt. Men når frygten bliver så alvorlige, at den forårsager voldsom angst og dermed forstyrre dit normale liv, så er der tale om en af de såkaldte fobier. Den gode nyhed er, at fobier kan styres og helbredes. Selvhjælpstrategier og terapi kan hjælpe dig med at overvinde din frygt og begynde at leve det liv du egentlig ønsker. Fobier kan fx behandles med tankefeltterapi. Læs mere om fobier og tankefeltterapi her!

araknofobi-kan-overvindes

Hvad er en fobi?

En fobi er en intens frygt for noget der i virkeligheden udgør en lille eller ingen egentlige fare. Eksempler på fobier omfatter bl.a. frygt for lukkede steder, højder, motorvejskørsel, flyvende insekter, slanger eller kanyler. Man kan udvikle fobier for stort set alt. De fleste fobier udvikle sig i barndommen, men de kan også udvikle sig hos voksne mennesker. For en liste med de mest almindelige forbier kan du tage et kig på: wikipedia!

Hvis du har en fobi, kan du sandsynligvis selv se, at din frygt er ude af proportion, men du kan ikke styre dine følelser. Bare at tænke på det frygtede objekt eller situationen kan gøre dig ængstelig . Hvis du rent faktisk bliver udsat for den ting du frygter vil du blive overvældet af intens angst og direkte fysisk ubehag..

Oplevelser af den art er så nervepirrende, at man naturligt nok vil gå meget langt for at undgå dem. Ubehaget kan være så invaliderende at den der lider af fobien er villig til helt at ændre livsstil for at undgå at komme ud for ubehagelige situationer. Hvis man har klaustrofobi, kan man fx afstå fra et lukrativt jobtilbud, hvis det indebærer at man er nødt til at køre i elevator for at komme op til kontoret. Eller personer med højdeskræk kan køre en lang omvej på mange kilometer for at undgå en høj bro.

Fobier kan behandles

At forstå sin fobi er det første skridt til at overvinde den. Det er vigtigt at vide, at fobier er almindelige. At have en fobi betyder ikke, du er sindssyg! Det hjælper også at vide, at fobier kan behandles. Du kan overvinde din angst og frygt, uanset hvor ude af kontrol det føles.

Sorry, the comment form is closed at this time.